Hoe verloopt psychotherapie?

Een psychotherapeutisch proces start doorgaans met een 3 tal intakegesprekken. Tijdens deze eerste drie gesprekken maak je kennis met de psycholoog – psychotherapeut en zijn manier van werken. Verder zijn deze gesprekken bedoeld om je hulpvraag uit te klaren en om een zicht te krijgen op jouw doelstellingen en verwachtingen. Ook geven deze gesprekken je de kans een idee te vormen of deze manier van werken je ligt en aanspreekt. Op deze manier kan er samen een gemeenschappelijk traject afgesproken worden. Uiteindelijk beslis je na deze kennismakingsgesprekken samen of je verder met de therapie gaat of niet.

 

Hoe lang duurt de therapie?

Een therapiesessie duurt vijfenveertig minuten. Doorgaans is een wekelijks engagement van enkele maanden nodig om intensief en diepgaand aan je problemen te werken. De duur van de therapie is afhankelijk van persoon tot persoon en is onder meer afhankelijk van de aard van het probleem en van jouw wensen en mogelijkheden. Dit wordt tijdens de eerste gesprekken samen met jou besproken.


Prijs?

De prijs per individuele therapiesessie (45min.) is 55 euro. De betaling gebeurt aan het einde van elke sessie (cash of via mobiele telefoon). Bij sommige ziekenfondsen is een gedeeltelijke terugbetaling mogelijk. Contacteer hieromtrent uw ziekenfonds.